Spre deosebire de primul test, de această dată au funcționat toate motoarele Raptor, atât ale primei trepte (Superheavy), cât și ale treptei secundare (Starship). Racheta a trecut de Max-Q, zona critică, cu presiunea dinamică maximă asupra vehiculului, și a trecut cu bine și de separarea primei trepte!
A fost testat cu succes mecanismul „hot-staging”, separare la cald, adică pornirea motoarelor treptei primare înainte de separarea fizică a celor două trepte.
Din păcate, treapta primară a explodat la scurt timp după separare. Nu este deocamdată clar motivul, dar era de așteptat ca vehiculul să fie supus unor forțe și presiuni mari: atât de la motoarele treptei secundare, cât și forțele aerodinamice ulterioare.
Starship, treapta secundară, a continuat să se afle pe traiectorie nominală timp aproximativ 8 minute după lansare, după care, la 141 km altitudine, motoarele s-au oprit prematur, telemetria a fost pierdută și a fost activat sistemul de auto-distrugere al vehiculului. Nu este clar de ce s-a întâmplat acest lucru.
Zborul a fost unul cu mult mai reușit decât cel precedent, însă din păcate treapta secundară nu a reușit să se înscrie pe orbită și să revină deasupra insulelor Hawaii.
📸: Andrew McCarthy