Să Fie Lumină !

32 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024

Masoneria din România, triplu record mondial

MasonerieMasoneria din România, triplu record mondial

Între 25 şi 30 iulie 2022, elita Lumii masonice, aşa cum este apreciat a fi Ritul Scoţian Antic şi Acceptat, a organizat Conferinţa Mondială a Supremelor Consilii de Grad 33 şi Ultim al Masoneriei la Asuncion (Paraguay). Evenimentul are loc, probabil din vremuri imemoriale, la fiecare cinci ani şi era programat pentru 2020. Din cauza pandemiei Covid-19, întrunirea a fost însă amânată doi ani la rând.

Pe 27 iulie, Supremele Consilii ale Ritului Scoţian au adoptat – în unanimitate! – o propunere istorică cu privire la România. În termeni împrumutaţi din ştirile sportive ale acestor zile, ”triplu record mondial pentru România şi în masonerie: poziţia şi mandatul de Vicepreşedinte al Conferinţei Mondiale până în 2025 şi apoi poziţia şi mandatul de Preşedinte al Conferinţei Mondiale pentru cinci ani, din 2025 până în 2030 (prin Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor) şi organizarea, pentru prima oară în existenţa multiseculară a Ritului Scoţian, a Conferinţei Mondiale!” Bucureştiul va intra şi va rămâne astfel pe lista selectă a capitalelor Organizaţiei mondiale.

Doar o săptămână mai târziu, a avut loc pe 6 august la Bucureşti Sesiunea Naţională a Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România. Cu acest prilej, delegaţii din 21 de ţări ne-au vizitat ţara. Cum sunt percepuţi românii şi România de masonii din ţări cu tradiţie în domeniu?

J.M., Republica Cehă: ”Sunt pentru a şasea oară la Bucureşti. Urmăresc cu admiraţie de mulţi ani activitatea diplomatică a fraţilor români în forurile masonice internaţionale ale Ritului Scoţian: e eficientă, demnă şi fermă, de natură a genera rezultate dincolo de masonerie, ca de exemplu o atitudine favorabilă asupra ţării voastre în ansamblu în momente cheie, de unde nimeni nu se aştepta iniţial.”

R. G., Franţa: ”În Paraguay, românii au obţinut un succes fără precedent. Venind la Bucureşti, observ cu plăcere că Ritul Scoţian din ţara voastră tinde să devină o adevărată organizaţie de elită: nu se defineşte prin privilegii, ci printr-o activitate necondiţionată în serviciul prestigiului şi intereselor României.”

D.G., SUA: Masoneria nu conduce lumea, dar unii masoni pot ajunge să o facă. În masonerie, România nu e deloc o ţară mică. Iar reputaţia ei masonică poate deveni, la fel de discret ca oriunde în lume, un cadru favorizant pentru acţiunile decidenţilor voştri politici şi economici.”

mai mult la :  /www.mediafax.ro/

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles