Daca iese din Rusia, Vladimir Vladimirovici va face pârnaie. Mandat de arestare pentru Vladimir Putin emis de Curtea Penală Internațională pentru crime de război

0
219

Judecătorii Curții Penale Internaționale îl acuză pe președintele Federației Ruse de crime de război comise în Ucraina. Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin pentru presupuse crime de război.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare împotriva a două persoane în legătură cu situaţia din Ucraina: dl. Vladimir Vladimirovici Putin şi dna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului în Rusia, a precizat CPI într-un comunicat.

Judecătorul Piotr Hofmański, președintele Curții Penale Internaționale, a declarat că „este interzis de dreptul internațional ca puterile ocupante să transfere civili de pe teritoriul pe care locuiesc pe alte teritorii. Copiii se bucură de o protecție specială în temeiul Convenției de la Geneva. Conținutul mandatelor este secret pentru a proteja victimele. CPI acordă o mare importanță protecției victimelor, în special a copiilor. Cu toate acestea, judecătorii secției au considerat că în acest caz au decis să facă publică existența mandatelor în interesul justiției și pentru a preveni comiterea de crime viitoare. Acesta este un moment important în procesul de justiție în fața CPI. Judecătorii au analizat informațiile și probele prezentate de procurori și au stabilit că există acuzații credibile împotriva acestor persoane pentru presupusele infracțiuni.”, potrivit news.sky.com.

UPDATE Reacția Rusiei

„Deciziile Curţii Penale Internaţionale sunt lipsite de sens pentru ţara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic”, a reacţionat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova. Detalii aici

 

mai mult la :    /adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.