Procesele ce zguduie Danemarca: Șefii spionilor, spionați mai rău ca teroriștii, judecați pentru că ar fi dezvăluit „secrete de stat”

0
120

Lars Findsen se afla în arestul poliției când a descoperit că spionii de la agenția de informații a Danemarcei îi ascultaseră telefonul și îi plantaseră microfoane în casă.

Spionii, a aflat el, au petrecut luni de zile monitorizându-i viața de zi cu zi din casă, înregistrând sute de ore din conversațiile sale în locuința sa, inclusiv cu cei trei copii ai săi. A fost genul de operațiune de supraveghere intruzivă rezervată în mod normal unui suspect de terorism sau unui agent străin inamic. Findsen nu era nici una, nici alta; era șeful Serviciilor de informații al Danemarcei.

Findsen lucrase zeci de ani la cel mai înalt nivel al serviciilor secrete. El a fost numit șef al serviciului de informații externe al țării în 2015. Anterior, el condusese agenția internă soră a acestuia care, după cum înțelegea acum, îi monitorizase fiecare mișcare.

În arest, lui Findsen i-au fost prezentate rapoartele operațiunii. „Acesta a fost lucrul șocant”, a declarat el pentru The Guardian, „să stai și să te uiți la viața ta transformată în rapoarte de poliție scrise pe casete de supraveghere”.

Ziare.com Procesele ce zguduie Danemarca: Șefii spionilor, spionați mai rău ca teroriștii, judecați pentru că ar fi dezvăluit „secrete de stat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.