Muzeul Masoneriei din Letonia : Expoziția din această săptămână este o arhivă masonică franceză din 1780-1840

0
191

Expoziția din această săptămână este o arhivă masonică franceză din 1780-1840, constând din liste de loji, acte personale, un șorț din secolul al XVIII-lea, manuscrise ale ritualurilor de înaltă grade și plăci de trasare, dintre care majoritatea nu au fost încă cunoscute. În total, arhiva conține peste 500 de pagini. Unele dintre ele au suferit semnificativ din cauza depozitării necorespunzătoare.

Iată câteva dintre documentele prezentate în fotografii.

Tabelul membrilor lojei „Essence des Mœurs” a orașului Saint-Servan din Bretania Franceză. Lista datează de la începutul anilor 1780-90. Loja în sine a fost înființată la sfârșitul anului 1785. Există mulți francmasoni de rang înalt printre membrii lojii, inclusiv militari, oameni de afaceri și reprezentanți ai administrației regale. De exemplu, François Dubois des Corbières menționat în document a fost primarul orașului Saint-Servan în 1815 – 1817.

Tabelul membrilor lojei „Perseverența” orașului Pont-Audemer, 1787.

Manuscrise ale ritualurilor Maestrului Perfect, Cavalerul Prusac, Prințul Ierusalimului etc.
Plăci de trasare ale maestrului englez, o diplomă rozicruciană dintr-un ritual necunoscut, precum și o serie de foi grafice masonice nepublicate anterior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.